Koninklijke onderscheiding voor Mans Dieterman.

mans3zaterdag 20 september 2014 09:45

Vrijdag 19 september, een dag na zijn 77e verjaardag, ontving dhr. Dieterman een koninklijke onderscheiding van de burgemeester van Oldambt, Pieter Smit.

Mans heeft zich vele jaren ingezet voor het kerkelijke werk. Vanaf 1969 was hij lid van de kerkenraad van de Christelijk Gereformeerde kerk in Midwolda, waarin hij diverse functies heeft vervuld, o.a. scriba en voorzitter.

Vanaf 1984 was hij actief voor de RPF, een voorloper van de ChristenUnie. In de voormalige gemeenten Midwolda en Scheemda was hij raadslid en steunfractielid. Ook in Oldambt was hij tot de gemeenteraadsverkiezingen lid van de steunfractie.

In zijn toespraak noemde burgemeester Smit de belangrijke rol die dhr. Dieterman speelde in de christelijke politiek in deze regio. Dhr. Dieterman was sterk betrokken bij het samenvoegen van de verschillende kiesverenigingen in verband met de gemeentelijke herindeling in 2009.

Ook fractievoorzitter GertJan Bolt voerde het woord. Hij vertelde dankbaar te zijn dat deze 'oude rot in het vak' hem wegwijs had gemaakt in de gemeentepolitiek.

De uitreiking vond plaats in een volle zaal van de Christelijk Gereformeerde kerk.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
mans4592,0 kBimage/jpegdownload
mans6718,7 kBimage/jpegdownload

« Terug

Reacties op 'Koninklijke onderscheiding voor Mans Dieterman.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.