ChristenUnie en een overdekte ijsbaan

ijsbaan 4woensdag 14 februari 2018 15:22

Olympische Winterspelen!

Pascal Meinders van Bloemenzaak inBloei in Winschoten wilde daar iets mee: hij regelde een tijdelijke ijsbaan! Hartstikke leuk voor de kinderen. 's Ochtends is de baan open voor basisscholen uit de hele gemeente Oldambt. En 's middags voor iedereen die wil. Gratis.

Er zitten veel mooie kanten aan dit initiatief:

De ijsbaan is neergelegd in een leegstaand winkelpand. Nu ontstaat daar reuring. Een gezellige sfeer. Pascal dacht in termen van mogelijkheden en niet van problemen: "Een leegstaand pand. Wat kan ik daarmee?"

De ijsbaan wordt gebruikt door basisscholen. En 'Huis voor de Sport' begeleidt dat. Gezond bewegen. Leuk en goed voor de mens. En samen bewegen. Samen plezier maken.

De ijsbaan is het product van samenwerking van verschillende partijen. De huur van de ijsbaan moest wel ergens van betaald worden. Pascal kon dat niet alleen opbrengen. Samenwerking, dat wil de ChristenUnie graag bevorderen. In dit geval was er samenwerking met de gemeente, winkeliers, de eigenaar van het pand, het binnenstadfonds SOCW, ondernemers en mediabedrijven. En een sympathieke politieke partij ;-)

Deze drie weken leveren de Nederlandse schaatsers in Korea top-prestaties. Kinderen uit Oldambt kunnen daar naar kijken. En dan zélf gaan schaatsen. In Winschoten. Dankzij deze top-prestatie van samenwerkende Oldambtster ondernemers.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en een overdekte ijsbaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.